Communicatie en Immersive Storytelling in Research

Creativiteit, kritisch denken en communicatie zijn essentiĆ«le vaardigheden die onderzoekers nodig hebben in onze steeds veranderende wereld – vol met nieuwe uitdagingen. Via het OEduverse Project verkennen de deelnemers de methodologie van immersive collaboratieve storytelling, wat hen in staat stelt om hun onderzoek effectiever te formuleren voor een breder publiek en voor elkaar. Onderzoekers zullen zich bezighouden met speelse scenario-oefeningen die gericht zijn op empowerment en het opbouwen van een duurzame onderzoekscarriĆØre. De deelnemende onderzoekers werken samen aan toekomstscenario’s op korte en lange termijn, formuleren hun eigen verhalen, reflecteren op bestaande academische structuren en krijgen meer vertrouwen in hun presentatievaardigheden voor een klein en groot publiek en in hun onderlinge communicatie.

De Communication and Immersive Storytelling in Research Module gaat vervolgens een stap verder door de deelnemers te vragen de wereld van de academische wereld opnieuw te verbeelden en zich de toekomst voor te stellen die ze willen. Alleen als je in staat bent om je veranderingen voor te stellen en hierover te spreken, kunnen er daadwerkelijk systeemveranderingen plaatsvinden!


Petra Ardai/ SPACE werkt als kunstenaar al jaren met het internationale onderzoeksconsortium van Oeduverse. Ze ontwerpt hier mede het zomeruniversiteitsprogramma en een workshop format dat in de toekomst als learning tool ingezet kan worden.

Doel van het project Oeduverse is de empowerment van academici en onderzoekers door het samen vormgeven van de Universiteit van de Toekomst.

Partners: TIB Hannover, SciLink Nederland, Dublin Trinity College, Institute Curie, SciLink en Universiteit van Siegen.