STATS is een mobiel congrescentrum in de openbare ruimte waar mensen in gesprek gaan over de wereld om hen heen. Midden op het Stationsplein in Amsterdam, het schouwburgplein in Rotterdam, de Indische Buurt in Amsterdam en andere locaties zijn passanten uitgenodigd om het congrescentrum binnen te treden en getrakteerd op ‘hun dagelijkse portie waarheid.’ Er werd actuele en toegankelijke informatie over het leven in de stad en de buurt getoond met real time statistieken. STATS brengt feiten die je raken.

Credits
Concept: Petra Ardai, Onderzoek: Marike Splint Dramaturgie: Felix Ritter, Marike Splint, Set- en grafisch design: Rozi Szeleczki Data design en programmering: Billy Schonenberg, Jennifer Bouwmeester Online marketing en registratievideo: Spektor Transmedia, Technische support en uitvoering: Luc van Loo, Performers: Marta Pisco, Petra Ardai, Luc van Loo.

Fondsen en sponsoren
Stichting Doen, Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Partners
Imagine Art & Climate change, Over het IJ Festival, Rotterdamse Schouwburg, Nederlandse Spoorwegen.

Pers
Het documentaire theater van Stats is zonder meer boeiend. De cijfers van wat de mens allemaal drinkt, eet, aan social media doet, prostituees bezoekt of prostituee zijn, verzekeringen oplicht, transpireert, zich op Facebook begeeft of dating sites bezoekt is duizelingwekkend; soms lopen de getallen in de miljarden en de getallen tollen maar door. Deze ‘real time statistieken’ hebben een weldadig effect op de bezoeker: je beseft dat je als individu onderdeel bent van de geweldige machinerie die de mensheid is.
Freeriks Kester, Theaterkrant


STATS

Amsterdam
over de stad en maatschappij.

Rotterdam
over de stad en maatschappij.

DASC / Hungary
over Oost en West Europa / Hongarije.

Foodnight / Amsterdam Oost
over gentrificatie

Dag van de gebiedsnota
over educatie / veiligheid / milieu met betrekking tot Amsterdam-Oost.

Boulevard van bijzondere ontmoetingen
over migratie.