THE CLOUD
Met The Cloud neemt SPACE het publiek mee naar de toekomst – we zijn 50 jaar verder. Het publiek wordt rondgeleid in het openlucht museum van het heden, samen kijken we terug naar het ‚nu‘. Het is een voorstelling op locatie.

HERITAGE APP
Onze omgeving is gevuld met spannende, verborgen verhalen die voor de meesten van ons verborgen blijven. Met deze multimediale erfgoed-wandeling brengt SPACE de geschiedenis van een locatie, wijk of plek tot leven.

De bezoeker wordt onderdeel van de geschiedenis door letterlijk en figuurlijk in de voetsporen van de mensen uit het verleden te lopen. Op het mobiele scherm is te zien hoe de plek er in het verleden uit zag terwijl de huidige situatie er omheen zichtbaar is.
De app wordt ontwikkelt met informatie uit grondige research op historisch, architectonisch, planologisch, cultureel, etnisch, sociaal maatschappelijk vlak. Meer het belangrijkste ingredient is de nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap, die hun persoonlijke verhalen delen, waardoor de geschiedenis pas echt tot leven komt. En zo creëert SPACE ook de persoonlijke betrokkenheid van de app gebruiker bij de geschiedenis van een plek.

STATS – Your Daily Portion of Truth
STATS is ontwikkeld in het kader van ‘Imagine 2020ʹ op verzoek van de Rotterdamse Schouwburg.

Om onze wereld beter te kunnen begrijpen vertalen we alles naar statistieken. Maar abstracte cijfers zeggen zo weinig over onszelf en elkaar. Daarnaast leven wij in een tijdperk van ‚Big Data‘ en hebben wij weinig zicht op wat er met de informatie die over ons verzameld wordt gedaan wordt.Met STATS legt SPACE een relatie leggen tussen deze abstracte cijfers en de mensen over die deze cijfers gaan.
Zo installeerde SPACE in verschillenden steden in Nederland beeldschermen met STATS op druk bezochte publieke plekken. Er ontstond een trefpunt in de openbare ruimte, waar real time statistieken met actuele en toegankelijke informatie over het heden en de toekomst van de (stads)omgeving gedeeld werden. Feiten die raken. STATS is een online kunstwerk en een installatie in de publieke ruimte. STATS is geen kunstwerk om met afstand naar kijken, de nieuwsgierige passant is een onderdeel van deze toegankelijke theatrale ervaring. Makkelijk ontstaan ongedwongen gesprekken tussen de bezoekers en een natuurlijke betrokkenheid bij de stad.

THE PLACE WHERE WE BELONG
De verhaallijn is het liefdesverhaal tussen een emigrante die in Nederland woont en haar Nederlandse man. Als de twee samen een kindje krijgen komen ook onder de huid liggende vraagstukken naar boven – de twee onderzoeken thema’s als culturele toehorigheid, immigratie, integratie en veranderende nationale identiteiten. Deze multi-mediale voorstelling biedt het publiek even veel perspectieven aan als het debat om culturele identiteit rijk en complex is.

LOVE ME TINDER
Love me Tinder is een orgastisch interactieve documentaire-voorstelling over online intimiteit met live muziek en juicy details. Een bijna 30 en een bijna 50 jaar oude vrouw gaan op zoek naar liefde en duiken onder in de wereld van Tinder. De voorstelling begint als een flashback en eindigt in de werkelijkheid van de zaal. Love me Tinder is een live game; het publiek en de makers verkennen de grenzen van privé en persoonlijk, van theater en de ruige (nep)werkelijkheid van online encounters.

PIG BANK 
PIG BANK is een interactieve ‘talentenjacht’ voor dakloze dromen. Zes wereldverbeteraars komen in een hartverwarmende afvalrace terecht waarin het publiek beslist wie de winnaar is.

REMEMBER AMSTERDAM, spoedcursus vluchteling
Als pilot van SOS EARTH – 99% weerbaar maakte SPACE Remember Amsterdam, spoedcursus vluchteling. Wat als Amsterdam binnen afzienbare tijd onder water komt te staan en we huis en haard moeten verlaten? Wie zijn we zonder Amsterdam?