Met deze multimediale erfgoed-wandeling brengt SPACE de geschiedenis van een locatie, wijk of plek tot leven.

De bezoeker wordt onderdeel van de geschiedenis door letterlijk en figuurlijk in de voetsporen van de mensen uit het verleden te lopen. Op het mobiele scherm is te zien hoe de plek er in het verleden uit zag terwijl de huidige situatie er omheen zichtbaar is.
De app wordt ontwikkelt met informatie uit grondige research op historisch, architectonisch, planologisch, cultureel, etnisch, sociaal maatschappelijk vlak. Meer het belangrijkste ingrediënt is de nauwe samenwerking met de lokale gemeenschap, die hun persoonlijke verhalen delen, waardoor de geschiedenis pas echt tot leven komt. En zo creëert SPACE ook de persoonlijke betrokkenheid van de app gebruiker bij de geschiedenis van een plek.

 Pers
“De stemmen van Juda en Janni Goslinga spreken ons toe op tekst van Petra Ardai; zij verhalen over havenarbeiders, lassers, de metaalbewerkers, de klinkers, scheepstekenaars, kortom, de tientallen beroepen die verbonden zijn met de scheepsbouw. De geluiden van toen klinken door de koptelefoon, dichtbij en echt, zodat je je waant in een voorbije wereld. (…) wie de tour Remember The Good Times heeft gevolgd, kijkt met andere ogen om zich heen. Industrieel erfgoed dient in de herinnering te blijven voortleven, dat is de indrukwekkende betekenis die we aan de NDSM-werf kunnen toedichten. Prachtig en indringend is deze hommage aan het verleden.”
Kester Freriks, Theaterkrant 4 sterren

Publiek
“Ik dacht dat de apparaten nergens goed voor waren, maar nu zie ik dat je er ook hele mooie dingen mee kan doen.” Oudere dame op het NDSM-terrein

“Ik kom hier bijna dagelijks maar wist eigenlijk helemaal niets van de geschiedenis. Nu kijk ik er met hele andere ogen naar.” Kunstenaar die werkt in de NDSM-kunststad

“Ik vind dit veel leuker dan een geschiedenisles.” Gymnasium leerling

“Ik wist niet dat jongeren zich interesseren voor ons verhaal.” oud-werknemer NDSM-werf

Credits
Concept, Petra Ardai, App: Pocketguide Inc, Tekst: Petra Ardai, Geluid, Luc van Loo,   Grafische vormgeving, animatie en video: Rozi Szeleczki, Janos D. Tedeschi, Geluid: Marieke Dermul, Wouter Snel, Dramaturgie en research: Marike Splint, Rosa van Toledo, Content management: Daniella Huszár, Stemmen: Janni Goslinga, Juda Goslinga, Grafisch ontwerp PR materiaal: Esther de Boer, Ontwerp sleeves: By Gitte Handmade, Productie: Bjorn Jansen, Team SPACE: Effie Baert, Marta Pisco, Judit Böröcz, Maarten Verhoef, Maya Lievegoed, Nora Duijf, Irene Noordkamp.

Partners
Ruud van de Sluis, Martin Pruimers, Hansje Herfst, Marten Wijbenga, Betty Dikit en team NDSM, VVV Terschelling, Commissie 1666, Lode van Piggelen, NDSM, Over het IJ Festival, Oerol, Hembrug, Ondernemersvereniging Katendrecht.

Fondsen en sponsoren
European Cultural Foundation, VSBfonds, Fonds voor Podiumkunsten, SNS Reaalfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Eschauzierfonds.

Mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van
(voormalige) bewoners, passanten en oud medewerkers van buurten, terreinen, eiland etc..

APPS

Remember The Good Times/ Csepel Staalfabriek
Csepel Staalfabriek in Boedapest Hongarije

Remember The Good Times/ NDSM Werf, oude scheepswerf in Amsterdam Noord.

Remember The Good Times/ Hembrug terrein voormalig terrein voor productie van vuurwapens, artillerie en munitie in Zaanstad.

Private Eger, Hongarije, interactief erfgoedspel door de stad

Private Purmerend, erfgoedwandeling gebaseerd op privé geschiedenis

Private Rotterdam/Katendrecht
erfgoedwandeling over de ontwikkeling van de buurt

Private Terschelling
erfgoedwandeling over de ramp van 1666