Zes wereldverbeteraars komen in een hartverwarmende afvalrace terecht waarin het publiek beslist wie de winnaar is.
PIG BANK vergroot het bewustzijn over je eigen drijfveren en de wereld om je heen.

Hoe maak jij keuzes? In hoeverre worden je keuzes door anderen beïnvloed? Hoe maken anderen keuzes? In de voorstelling veranderen de bezoekers de wereld ten goede terwijl ze plezier hebben met het publiek om hen heen. Na een korte kennismaking met zestal echte idealisten, beslist het publiek (werknemers, congresbezoekers, collega’s), middels een stemkastje in een live show, welk idealistische doel financiële steun krijgt.

De voorstelling maakt dagelijkse dilemma’s bij het maken van keuzes en overwegingen (individueel en in een groep) voelbaar. Met een scherpe training wordt het publiek voorbereid om een goed gefundeerde gezamenlijke beslissing te nemen.

Pers
Het is razend knap hoe precies gecomponeerd en geënsceneerd hun optreden is in een sfeer die volkomen losjes, vertrouwd, gemoedelijk is. Allerlei gevoelens rond geven worden benoemd of borrelen spontaan op. Voel je je onmachtig of even niet schuldig, help je het prdbleem oplossen of vergroot je het? Het feit dat je ziet en hoort hoe anderen, in dit geval de mensen om jou heen in het theater, denken en stemmen, zet de zaken op scherp en confronteert je met je eigen manier van denken en de complexiteit van het georganiseerde altruïsme: op welke emotie of rationaliteit moet een goed doel inspelen wil het kansrijk zijn?
Mirjam van der Linden, Volkskrant (20 dec 2011)

Playlist
Studium Generale Eindhoven
Parade 2012 (Amsterdam, Utrecht)
Omarmprijs 2012 – een samenwerking met de Gemeente Amsterdam
Studium Generale Groningen
Brakke Grond, Amsterdam
Corrosia Theater, Almere
Theater Kikker, Utrecht
Den Haag

Credits
Concept en spel: Petra Ardai, Technische ontwikkeling en spel: Luc van Loo.

Fondsen en sponsoren
Stichting Doen, Performing Arts Fund, Amsterdams Fonds voor de Kunst.