Wat als Nederland binnen afzienbare tijd onder water komt te staan? Als alle inwoners van de stad huis en haard moeten achterlaten? Wat als al die dingen die je dierbaar zijn, voorgoed verdwijnen in het wassende water?

Remember Amsterdam: spoedcursus vluchteling is een interactieve documentaire-theatervoorstelling die op een verrassende wijze de vluchtelingenproblematiek onder de loep neemt. In het what if scenario waarin een vloedgolf Nederland over niet al te lange tijd bereikt, worden rollen omgedraaid. In plaats van degene te zijn die vluchtelingen in zijn land ontvangt, wordt de Amsterdammer zelf een vluchteling.

SPEELLIJST
Amsterdam, Meevaart: 22 April 2016
Tolhuistuin Tuinzaal: 24 April 2016

Remember Amsterdam was een onderdeel van het festival Ongekend Bijzonder van BMP. In 2017 heeft de pilot een vervolg gekregen als SOS EARTH – 99% weerbaar.

CREDITS:
Petra Ardai (concept, artistieke leiding) Marieke Dermul (performer, musiek), Marta Pisco (moderator, productie), Janos Tedeschi (filmmaker, grafisch ontwerp), Tara Fiorito (onderzoeker) en Irene Noordkamp (zakelijk manager).

Met dank aan: BMP/ Ongekend Bijzonder, Amsterdams Fonds voor de Kunst, De PIT, Miguel Melgares, Ania Harre, Felix Ritter, Jet Homoet, René Janssen.